انواع سوئیچ های کیبورد مکانیکی
محل اتصال سوئیچ های کیبورد مکانیکی و دکمه کیبورد با علامت “به علاوه” مشخص شده است. این علامت نشانه تشخیص سوئیچ کیبوردهای مکانیکی است. این سوئیچ ها از طرف شرکت Cherry برای افراد و سلیقه های مختلف در انواع و ویژگیهای گوناگونی ساخته و عرضه شده است.
به طور کلی این چند سوئیچ در سه دسته کلی قرار می گیرند:
- سوئیچ های خطی که در استفاده از آنها هیچ باز خورد و فیدبکی وجود ندارد. به صورت خطی دکمه بالا و پایین میشود. (بدون صدا)
- سوئیچ های لمسی که هنگام فشردن دکمه با یک بازخورد بدون صدا و ضعیف روبهرو خواهیم شد.
- سوئیچ های کلیکی به عنوان دسته آخر، در هنگام فشردن دکمه هم باز خورد و هم صدای کلیک را به همراه خواهد داشت.
در هر دسته از دسته های بالا چند نوع سوئیچ قرار خواهند گرفت. این مدل ها بر اساس وزن و نیروی مورد نیاز هنگام فشردن دکمه تولید می شوند و هر کدام رنگ خاص در ناحیه “به علاوه” سوئیچ خواهند داشت به این نوع سوئیچ ها با این دسته بندی، مدل Cherry mx گفته می شود.
کمپانی سازنده سوئیچ های کیبورد های مکانیکی
برای اینکه تمامی سوئیچ های کیبورد های مکانیکی از استاندارد خاص پیروی کنند، شرکت Cherry پیشقدم شد. این شرکت به عنوان اولین تولید کننده سوئیچ های استاندارد، انواع و دسته های مختلفی از این سوئیچ ها در رنگ های مختلف تولید کرد. پتنت تولید سوئیچ های شرکت Cherry تا سال ۲۰۰۴ اعتبار داشت بنابراین بعد از این سال چند شرکت دیگر نیز به تولید این سوئیچ ها با همان استاندارد مشغول شدند.
انواع مدل های Switch های کیبورد های مکانیکی
انواع سوئیچ ها را برای اینکه نظم خاصی داشته باشند با توجه دسته بندی آن ها معرفی خواهیم کرد:
سوئیچ های موجود در دسته Linear (خطی)
- Mx Red (قرمز): برای فشردن نیاز به ۴۵ نیوتون نیرو دارد و برای گیمرها بهترین و مناسب ترین انتخاب است.
- Mx Speed Silver (نقره ای): احتیاج به ۸۰ نیوتن نیرو برای فشردن دارد برای مصارف صنعتی و جاهایی مانند آن مناسب است.
- Mx Black (سیاه): نیروی فشردن موردنیاز آن ۶۰ نیوتن بوده که نسبت به نوع قبل کمتر است، اما همچنان برای افراد تایپیست و گیمرها ممکن است کمی خسته کننده باشد.
دسته بعدی سوئیچ های لمسی
- Mx Brown (قهوه ای): نیروی فشردن هر دکمه معادل ۵۵ نیوتون بوده و برای افرادی که هر روز با کیبورد سر و کار دارند می تواند انتخاب مناسبی باشد.
- Mx Grey (خاکستری): معمولاً کیبورد هایی که از سوئیچ های قهوه ای برای دکمه اصلی استفاده می کنند از سوی چه خاکستری برای دکمه Space bar استفاده میکنند. نیروی مورد نیاز برای فشردن این نوع سوئیچ معادل ۸۰ نیوتن است.
- Mx Clear (بی رنگ): این مدل هم مشابه مدل قهوه ای است با این تفاوت که نیروی مورد نیاز برای این سوئیچ معادل ۶۵ نیوتون است.
انواع سوئیچ های کلیکی (Clicky)
- Mx Blue (آبی): این کلا این دسته بندی از سوئیچ ها برای افرادی از صدای تایپ کردن ضبط می برند مناسب هستند، خصوصاً این نوع از سوئیچ که با نیروی ۶۰ نیوتن فشرده میشود و برای تایپیست ها و وارد کردن اطلاعات به کامپیوتر مناسب است.
- Mx Green (سبز): این مدل از سوئیچ در کیبورد هایی که دکمه های اصلی آن از سوئیچ های آبی استفاده شده، به عنوان سوئیچ کلید Space bar استفاده می شود. نیروی مورد نیاز برای فشردن معادل ۸۰ نیوتن است.
همانطور که در مدلهای سوئیچ ها دیدید معمولاً عامل تفاوت سوئیچ ها در نیروی مورد نیاز برای فشردند نیاز مخاطب در کاربرد و حس مخاطب در استفاده از آن خلاصه شده است. شما به عنوان یک کاربر اگر صدای فشردن دکمه ها لذت می برید، یا به دلیل ابعاد انگشت دست ناخواسته نیروی زیادی به دکمه وارد می کنید یا به این دلیل که سرعت تایپ بالایی دارید، می توانید مدل های مختلفی از سوئیچ ها را انتخاب کنید.
کدام مدل سوئیچ برای چه کاربردی؟
انواع مدلهای سوئیچ ها را در قسمت قبل توضیح دادیم، در این قسمت قصد داریم که این سوئیچ ها را برای ۳ کاربرد مهم بررسی و رتبه بندی کنیم:
- تایپ کردن
- برای همه کاربر ها
- گیمینگ
- تایپ کردن: با توجه به اینکه در حین تایپ کردن صدای کیبورد و حس فشردن آن بسیار میتواند در سرعت و تمرکز موثر باشد اولین و مناسبترین سوئیچ، سوئیچ آبی رنگ پیشنهاد می شود. در رتبه های بعدی به ترتیب رنگهای قهوه ای و آبی رنگ رتبه دار خواهند بود.
- چند منظوره: این کاربرد برای عوام کاربران در نظر گرفته شده است از صدا و حس کلیک کردن دکمه زیاد موثر نخواهد بود، پس بدین ترتیب رتبه اول پیشنهادات در این کاربرد دکمه قهوهای رنگ و رتبه های بعدی به ترتیب به رنگهای آبی، بی رنگ و قرمز تعلق خواهد گرفت.
- کاربرد گیمینگ: در این کاربرد، کاربر احتیاج به سرعت عمل بسیار زیادی دارد پس کمترین نیروی ممکن را باید نیاز داشته باشد. بنابراین رتبه اول پیشنهادات در این دسته بندی به سوئیچ قهوهای رنگ و رتبه های بعدی به ترتیب به رنگ های قرمز، آبی، بی رنگ و مشکی تعلق میگیرد.